Kunnostetun tynnyrin energian tarve ja kasvihuonekaasupäästöt oleellisesti kertakäyttötynnyreitä alhaisemmat

Eräs Euroopan johtavista ympäristöntutkimusyhtiöistä, Tauw, on tehnyt laajan tutkimuksen, jossa verrattiin uudelleenkäytettävän tynnyrin ja kertakäyttöisen tynnyrin elinkaaren aikaisia hiilidioksidipäästöjä. Äskettäin julkistettu tutkimus osoittaa, että kunnostettavan tynnyrin hiilijalanjälki on eri prosessivaihtoehdoissa vähimmillään 2 ja enimmillään yli 3 kertaa kertakäyttöistä tynnyriä alhaisempi. Nyt meillä on siis vahvistettua tietoa, ja asiakkaanamme yrityksesi ekotase vahvistuu.

Nykyään Euroopassa käytetään vuosittain noin 60 miljoonaa tynnyriä. Hiilijalanjäljen suuruudella on siis äärettömän iso merkitys. Osa tynnyreistä päätyy edelleenkin romuliikkeiden kautta vastoin lainsäätäjän tarkoitusta puhdistamattomina murskaukseen ja edelleen terästehtaille. Näin jätetynnyrit päätyvät hallitsemattomina riskeinä ihmisille ja ympäristölle uudelleen prosessointiin.

Nyt julkaistu tutkimus tukee vuonna 1999 tehtyä uudelleenkäytettävän ja kertakäyttöisen tynnyrin elinkaariarviointia Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Sen tutkimuksen mukaan uudelleenkäytettävien tynnyreiden kokonaisenergiavaatimus on Euroopassa keskimäärin 63 % pienempi kuin kertakäyttöisillä. Myös kiinteää jätettä syntyy tynnyreitä uudelleen käytettäessä noin kolme-neljä kertaa vähemmän.

Onni Forsell Oy:n asiakkaana voit olla varma, että tynnyri aina puhdistetaan, ja useimmiten kunnostetaan uudelleen käyttöön. Parhaimmillaan sama tynnyri kiertää teollisuudessa 5- 6 kertaa. Tynnyrien sisältämät epäpuhtaudet kerätään talteen ja toimitetaan asianmukaiseen käsittelyyn. Meillä on jo vuodesta 1999 ollut Suomessa alan ainoat ympäristö- ja laatusertifikaatit.

Onni Forsell Oy on mukana kehittämässä alan toimintaa myös eurooppalaisissa järjes-töissä. Olemme ainoana suomalaisena mukana SERREDissä, mikä on eurooppalaisten tynnyri- ja konttipesuloiden kattojärjestö. Asiakkaillamme on siten aina alan paras tieto ja palvelu saatavilla.

Voit kysyä lisätietoa tutkimustuloksista allekirjoittaneelta. Kiitokset, että olet valinnut yhteistyökumppaniksesi Onni Forsell Oy:n. Näin voit olla varma ekotaseesi vahvistumisesta.

Yhteistyöterveisin

Onni Forsell Oy

Jouko Forsell
toimitusjohtaja
puh. (09) 2766 9810, 050 368 4264
jouko.forsell(ät)onniforsell.fi